Sunday, January 30, 2011

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Falafel and hummus


for the first time I ate this dish from a "kebabaro" and I liked it right away. Moreover, now you understand that we really like vegetables ...
Since then I do often at home, so that some days ago when I told Lele menu for the evening said "Good! A traditional dish but always good." Per cui a quanto pare è nostra tradizione mangiare falafel e hummus.
Una cosa che adoro di questa ricetta è che in pochissimo tempo è pronta una cena gustosa e nutriente.
Ah ecco, in realtà le falafel si friggono, ma la mia crociata contro il fritto è sempre in atto. Queste polpettine si possono fare anche con le fave, o con un mix di ceci e fave, ma io a casa non le avevo.

Per le falafel :
300 gr di ceci in scatola
un mazzettino piccolo di prezzemolo
un cucchiaino di semi di coriandolo
un cucchiaino di cumino macinato
una piccola cipolla
un cucchiaio di olio extravergine d'oliva
sale

Per l' hummus :
250 g canned chickpeas
a tablespoon of lemon tahini

a small clove of garlic salt

water as needed

Drain the beans from their liquid storage and rinse well. For
falafel :
Put all ingredients in food processor and chop until the mixture is homogeneous. With moistened hands, form small balls and place on a greased baking tray. Bake at 200 degrees for 15 to 20 minutes, turn halfway through cooking the falafel.
For ' hummus :
Squeeze the lemon. Blend the chickpeas with tahini, garlic. lemon and salt. Add as much water as needed to obtain a creamy mixture. Serve the falafel with
all'hummus.

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